chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KEZDŐDHET A TŰZOLTÓSZERTÁR ÉPÍTÉSE HARGITAFÜRDŐN

Hrf1

Átadták a terepet a kivitelezőnek, ezzel kezdetét vette a hargitafürdői tűzoltószertár építése. A multifunkcionális épület több mint tűzoltószertár: orvosi rendelő, gyógyszertár, közvécé és irodahelyiség is helyet kap benne. Kivitelezési ideje 12 hónap.

 

Hargitafürdőn rendelkezésre áll egy tűzoltóautó, amelynek tárolása miatt fontos, hogy az üdülőtelepülésen tűzoltószertár épüljön. További igényekre válaszolva azonban az önkormányzat többrendeltetésű létesítmény építése mellett döntött. A közbeszerzési eljárás nyomán helyi vállalkozó nyerte el a kivitelezést – akárcsak korábban a tervezést. Az Aedna Kft. tervei alapján ugyanis az Impex Aurora Kft. foghat neki a munka látható részének.

„A héten aláírtuk a kivitelezési szerződést, most pedig megtörténik a terep átadása a kivitelező részére. Fontos lépést teszünk ezáltal a hargitafürdői közbiztonság növelése érdekében, mert amellett, hogy a helyi önkéntes tűzoltóknak létrejön egy állandó, felszerelt szolgálati helyük és a tűzoltóautót is megfelelő körülmények között tárolhatjuk, orvosi rendelő és gyógyszertár is növeli az itt lakók és a turisták egészségügyi ellátásának színvonalát” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a terepátadással egybekötött mai sajtótájékoztatón.

Az alagsorból és földszintből álló épület alapterülete 318 négyzetméter, hasznos felülete a két szinten 522 négyzetméter – közölte Bors Béla alpolgármester, ismertetve a saját forrásból megvalósuló épület műszaki jellemzőit.

„Az alagsorban kap helyet a közvécé (női, férfi, mozgássérülteknek kialakított és baba-mama vécé pelenkázóval), a tűzoltók gyűlésterme és a kazánház. A földszinten alakítják ki a szerkocsi garázsát, ugyanitt a tűzoltók rendelkezésére áll majd öltöző, mosdó és raktár. Az épület középső részén jön létre az orvosi rendelő két kezelőteremmel, mosdóval és öltözővel. A jobb szárnyon továbbá gyógyszertár lesz irodahelyiséggel, raktárral és személyzeti mosdóval, mögötte pedig a Hargitafürdőért Egyesület irodáját alakítják ki” – részletezte az alpolgármester.

A kivitelezési szerződés értéke 4,21 millió lej áfával, a kivitelezési idő pedig 12 hónap. Az Impex Aurora úgy tervez, hogy kedvező időjárás esetén a felszín alatti munkákat már idén befejezi.

Hrf1