chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KÉSZÜLÜNK AZ IDEI RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉS NYERTES ÖTLETEINEK KIVITELEZÉSÉRE

Tudor Lendulet Jatszoter

A júniusi önkormányzati ülésen a 2023-as év beruházási listájának részévé váltak az idei részvételi költségvetés nyertes projektjei. Az első szavazási körbe jutott kilenc javaslat közül ötnek a megvalósítási folyamata indulhat el így ebben az évben.

Az idén második alkalommal elindított részvételi költségvetésre beérkezett ötletek nagy többsége összecsengett a városvezetés célkitűzéseivel, miszerint a városnak több közösségi tér kialakítására van szüksége, ahol kulturált környezetben biztonságos lehet az együttlét. Az első szavazási körbe jutott kilenc projektjavaslat közül négy játszóterek kialakítására, illetve korszerűsítésére, bővítésére vonatkozott. Az ötletek között szerepelt továbbá egy lábteniszpálya és egy hargitafürdői tanösvény létrehozása, kerékpárjavító pontok kialakítása, valamint utcai kutyakampók kihelyezése is.

A részvételi költségvetés szabályzata szerint az első körben kategóriánként egy-egy projektre lehet voksolni, míg a másodikban minden szavazó csak egy ötletre szavazhat. Mivel mindössze csak három kategóriában érkeztek ötletek, az első kör után az elbíráló bizottság nem látta indokoltnak a szavazás második fordulóját. A javaslattevőkkel folytatott többrendbeli egyeztetést követően az a döntés született, hogy az Oktatási, kulturális és sport infrastruktúra kategóriában a lábtenisz pálya (64 ezer lej), a Zöldövezetek és játszóterek kategóriában a Lendület sétány és a Tudor Vladimirescu utca között lévő játszótér korszerűsítése (100 ezer lej) és a Tanösvény Hargitafürdőn (100 ezer lej), míg a Mobilitás, akadálymentesítés és biztonságos közlekedés kategóriában a Biciklis szervízpontok (88 ezer lej) és az Utcai kutyakampó (8 ezer lej) projektek nyertek támogatást összesen 360 ezer lej értékben.

Az említett projektekkel kiegészült beruházási lista elfogadását követően kezdődik a megvalósításhoz szükséges dokumentációk előkészítese a városháza szakirodái által.

Az ötletek között szereplő, és kategóriájában a harmadik legtöbb szavazatot gyűjt Lázár utcai játszótér kialakítását a város önerőből vállalja, de nem a részvételi költségvetésre szánt keretből. A másik két játszótér (a Mikó-vár melletti, illetve a Pacsirta és Nárcisz sétányok közötti) esetében pedig – a város többi játszóteréhez hasonlóan – folyamatos a karbantartás. 

Tudor Lendulet Jatszoter