chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KEDVEZMÉNYEK, FEJLESZTÉSEK NAPIRENDEN

0426 Onkormanyzatiules

Kedvezményeket biztosítanak a Vöröskeresztnek és a csíkszeredai közhasznú szervezeteknek a parkolási rendszer módosításával, három tömbház esetében megalapozták a hőszigetelést, és a törvényi követelményeknek megfelelően inflációarányos adókiigazításról döntöttek Csíkszereda Önkormányzatának mai ülésén.

 

Csíkszereda városvezető testületének áprilisi soros ülésén számos formaság mellett a 2025-ös adók és illetékek alakulásáról is határoztak. A törvény előírja, hogy az előző évi infláció mértékével növelni kell a következő évi helyi adókat. Ennek értelmében jövőtől 10,4 százalékos emeléssel kell számolnunk.

Fejlesztési témákban is határozott a testület: elfogadták a Gál Sándor utca 2–4. és a Lendület sétány 2. és 4. számú tömbházak hőszigetelését előkészítő dokumentációt. Előbbi beruházás becsült költsége 2,36 millió lejre, a két utóbbit 7,41 millió lejre rúg, és 8 hónapos kivitelezést igényel. Következik a műszaki tervezés, majd azt követően a kivitelezés.

Újabb fázisba érkezett a hulladékudvar beruházása is: ennek a projektnek is elfogadták a jóváhagyási dokumentációját, 6,3 millió lejes becsült értékkel.

Módosították a parkolási szabályzatot is. Ennek legfőbb hozadékaként jóváhagyták, hogy a megyei Vöröskereszt és a csíkszeredai közhasznú szervezetek legfeljebb három céges autót bejegyeztethetnek ingyenes parkolásra.

Az ülés alkalmával belefoglalták a költségvetésbe a megyei tanács 500 ezer lejes támogatását is, amelyet a hargitafürdői tűzoltógarázs építésére fordítunk. Köszönjük a támogatást!

0426 Onkormanyzatiules