chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

JÓ ÉVET ZÁRT A CSÍKI MOZI

Mozisajtaj Varoshaza 19jan24 Bf

A számok igazolják, hogy jó döntés volt elindítani két évvel ezelőtt a rendszeres hétvégi vetítéseket: a Csíki Moziban tavaly 201 filmet mutattak be, és több mint 27 ezer néző volt kíváncsi rájuk. A legnagyobb sikerfilm az Avatar: A víz útja volt, amelyet 14 alkalommal vetítettek és közel 3 ezren tekintették meg. A mozi tavalyi tevékenységét ma sajtótájékoztatón értékelte Korodi Attila polgármester és Antal Sándor, a filmszínház menedzsere.

 

A Csíki Mozi 2022. április 14-től működik teljeskörűen filmszínházként. Ettől a dátumtól kezdve – néhány indokolt kivételtől eltekintve – minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap vetítenek, magyar és román filmektől a világszerte ismert alkotásokig. A műfaji változatosságnak köszönhetően bármit megtalálunk a kínálatban. 2023-ban már 201 filmet mutattak be, és ezeket 350 alkalommal vetítették. A nézők száma a 2022-es 19,4 ezerről 27,5 ezerre növekedett.

A 2023-as statisztikák alapján kimagaslik az Avatar: A víz útja című amerikai film, amelyet 14 vetítés során 2933 személy nézett meg. A második legnépszerűbb film a szintén amerikai Oppenheimer volt 8 vetítéssel, közel 1500 nézővel.

„Ezek a számok alátámasztják, hogy Csíkszeredának szüksége van a rendszeres vetítésekre. A mozi tavalyi bevétele meghaladta az 520 ezer lejt, tehát másfél évnyi rendszeres vetítéssel már előteremti a költségeinek több mint felét. Az is nyilvánvaló, hogy az önkormányzat nélkül nem működhetne a filmszínház, de továbbra is elkötelezettek vagyunk a mozikedvelők irányába” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester.

„2023 volt az első teljes év, amióta tagjai vagyunk az Europa Cinemas hálózatnak. Mivel minden követelményének eleget tettünk, idéntől már a hálózat részéről is anyagi támogatásban reménykedhetünk” – közölte Antal Sándor mozimenedzser, megjegyezve, hogy tavaly óta saját arculattal jelenik meg a Csíki Mozi, és dolgoznak az önálló honlapon is.

A mozi a hét négy napján filmeket vetít, a másik három napon pedig gyakran egyéb tevékenységek (koncertek, könyvbemutatók stb.) helyszíne.

Mozisajtaj Varoshaza 19jan24 Bf