chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

JAVULÓ KÖZBIZTONSÁG, HATÉKONYABB ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Tanacsules1125

Csíkszereda Önkormányzata mai ülésén a közbiztonság növelése és a jégkorong megerősítése témájában hozott kiemelten fontos döntéseket. Módosul továbbá a személyi igazolványokkal kapcsolatos ügyfélfogadási rend is, és tömbház-hőszigeteléseket illetően is előrelépések történtek.

 

Újabb mérföldkőhöz érkezett Csíkszereda a közbiztonság növelését illetően: a helyi rendőrség és a város által finanszírozott hegyimentő csapat létrejöttét követően a hargitafürdői pozitív visszajelzések mentén a városban is megalakul az önkéntes sürgősségi szolgálat.

„A várostól való távolsága miatt Hargitafürdő esetében különösen indokolt volt az önkéntes tűzoltócsapat megalakítása, és az ottani tapasztalatokból azt láttuk, hogy Csíkszereda város dimenziójában is érdemes foglalkozni a kérdéssel. A pozitív fogadtatás nyomán Zsögödben és Taplocán már előrehaladott állapotban van az önkéntes tűzoltó-alakulat megszervezése, és folyamatban van a toborzás Csíksomlyón is” – foglalta össze napirend előtti felszólalásában Korodi Attila polgármester.

Az elöljáró ugyancsak kiemelte a helyi jégkorongot megerősítő határozattervezet fontosságát is. Mint rámutatott: az Ifjúsági és Sportminisztériumtól határozatban kérik, hogy a Vákár Lajos műjégpálya közelében levő betonozott aljú, kihasználatlan felületet adják át a város közvagyonába. Az önkormányzat célja, hogy az Országos Befektetési Tanács (CNI) pályázati lehetőségét kihasználva saját működtetésű edzőpályát hozzon létre.

A testület jóváhagyta kilenc tömbház esetében az értéknövelést, így folytatódhat az kivitelezési közbeszerzésre érkezett ajánlat elbírálása, esélyt teremtve a tavaszi munkakezdésre. Az érintett tömbházak a következők: Pacsirta sétány 5. és 7., Testvériség sugárút 11/A, B, Testvériség sugárút 15/A, B, Tudor Vladimirescu utca 17., Müller László utca 4/A, B, C, Decemberi forradalom utca 26/A,B és 32/A, B, Kossuth Lajos utca 42. szám.

Az ügyfelek gördülékenyebb kiszolgálása érdekében ugyanakkor módosul a helyi lakosságnyilvántartó közszolgálat ügyfélfogadási programja is. Decembertől kezdve hétfőn, kedden és szerdán 8–13 és 14–17 óra között, csütörtökön 8–13 és 14–16 óra között, pénteken pedig 8–12 óra között fogadják az ügyfeleket. Az új ügyfélszolgálati programnak köszönhetően az eddigi 300 helyett közel 400 ügyfelet szolgálhatnak ki hetente.

Tanacsules1125