chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS LAKÁSOKRÓL, BICIKLITÁROLÓKRÓL DÖNTÖTT AZ ÖNKORMÁNYZAT

Onkormanyzati Ules 0229 2

Csíkszereda Önkormányzata mai soron kívüli ülésén jóváhagyta azt a rendezési tervet, amely két majdani ANL-s tömbház építését készíti elő. Emellett a Suta sétányon található 22 tömbházlakás megvásárlását is elfogadták szociális lakások biztosítása céljából. Jóváhagyták továbbá az Octavian Goga sétányon található zárt biciklitárolók használatának szabályzatát is, így 30 napon belül meghirdetjük a bérbe adás folyamatát.

 

Csíkszereda régóta küzd az ifjúsági, valamint a szociális és szükséglakások hiányával is.

A városvezető testület jóváhagyta a Pacsirta sétány „mögötti” terület övezeti rendezési tervét. Rövidesen elkezdődhet két ANL-s tömbházlakás építését szolgáló megvalósíthatósági tanulmány elkészítése. A szóban forgó 5 hektáros terület urbanisztikai szabályozása azért időszerű, mert ide épül majd az említett a két tömbház is.

Arról is határoztak, hogy az önkormányzat a Suta sétány 11. szám alatti tömbházban 22 lakást vásárol. Itt jövedelemmel rendelkező, az önkormányzatnak lakbért fizető, de nehéz helyzetben élő családoknak alakít ki lakásokat a későbbiekben a Csíkszeredai Szociális Igazgatóság.

Az Octavian Goga sétány városunk első olyan lakónegyede, amelynek átfogó felújításakor fedett és zárt biciklitárolókat helyeztek el, szám szerint 11 darabot. Egy-egy tároló 16 kerékpár raktározására alkalmas, és többségük 40 lakrészt szolgál ki. A bejelentkezés kizárólag online történik, és a bérlés 12 hónapra szól, évi 50 lej bérleti díj fejében. A legfeljebb kétfős háztartások egy helyre, a több mint kétfős háztartások pedig maximum két helyre pályázhatnak. A későbbiekben részletes tájékoztatást nyújtunk a pályázás és a bérbe adás folyamatáról – nem csak a médiában hirdetjük, hanem a lépcsőház-bejáratokhoz is kifüggesztjük a tudnivalókat.

Onkormanyzati Ules 0229 2