chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

HOLNAP NYÍLIK A SZABADTÉRI KORCSOLYAPÁLYA

Korcsolyasajtaj Szereda 015dec23 Bf 3

Holnap délelőtt megnyitják a Szabadság téren kialakított korcsolyapályát. Iskolás csoportok, civil szervezetek előjegyzés alapján idén is ingyenesen használhatják a jeget, és ezúttal is lesz korcsolyabérlési lehetőség. Korodi Attila polgármester a mai sajtótájékoztatóján bejelentette: Csíkszeredában utcazenével és szilveszterrel köszöntjük az újévet.

A Szabadság téri korcsolyapályát idén a Csíki Sportcentrum nevű önkormányzati cég működteti. A jég már rendben van, ezért december 16-án, szombaton 10 órakor megnyílhat a 20x30 méteres pálya. „Nagy öröm számunkra, hogy egy új szervezeti formában idén újra létrehozhattuk a szabadtéri korcsolyapályát. Azt tapasztaltuk, hogy a két éve először felállított pálya által biztosított szabadidős tevékenység hozzá tartozik és beépült már a téli időszakban a közösségünk mindennapjaiba” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a ma délben tartott sajtótájékoztatón.

Amint arról Páll Andrea, a Csíki Sportcentrum ügyvezetője beszámolt, hétfőtől vasárnapig 10 és 20 óra között másfélórás turnusokban használhatják a jeget (10.00–11.30, 12.00–13.30, 14.00–15.30, 16.00–17.30, 18.00–20.00), és egy-egy turnusra 15 lej a felnőttjegy, 10 lej a gyermekjegy, míg a nagycsaládos jegy 7 lej személyenként. A korcsolyabérlés szintén turnusra szól és 15 lejbe kerül. Hétfőtől péntekig 10 és 15.30 óra között előjegyzés alapján csíkszeredai iskolák és civil szervezetek csoportjai ingyenesen használhatják a pályát. Az előjegyzés a csikirekreativ@gmail.com vagy a 0770–365510 telefonszámon történik.

A karácsonyvárás keretében találkozhatunk advent harmadik vasárnapján és a negyedik vasárnapot megelőző szombaton 17 órakor a város karácsonyfájánál, a Központi parkban az utolsó gyertyák meggyújtásakor! A harmadik vasárnapon (december 17-én) Solymosi Alpár unitárius lelkész szavai és a József Attila Általános Iskola Csicsergők kórusának csilingelő hangja teszi még meghittebbé az öröm vasárnapját. A megtapasztalt örömet tovább fokozzuk a Mikó-vár falán fényfestés által megelevenedő, a Karácsony eljövetelére várva tematikában készült gyermekrajzok által. A vasárnapi gyertyagyújtást követően, illetve másnap, december 18-án, hétfőn, este 6-tól gyönyörködhetünk az ünnepi fényárban. Mivel az utolsó adventi vasárnap december 24-re esik, az áhítatot egy nappal korábban, december 23-án, szombaton tartjuk. Ez alkalommal Küsmödi Csongor-Ignác, a Szent Kereszt plébánia segédlelkészének elmélkedése, valamint a Psallite együttes dalai emelik az együttlét színvonalát.

Nem maradnak el a köztéri kántálások sem: december 21-én a Mesehetes együttes jóvoltából, december 22-én és 23-án, pénteken és szombaton pedig hat további csíkszeredai kórusnak köszönhetően csendülnek fel karácsonyi dallamok a város különböző pontjain a lakónegyedi és városközponti kántálások részeként.

A 2023/90-es sürgősségi kormányrendelet kivételt tesz a szilveszteri rendezvényekkel. Ennek jegyében Csíkszeredában szilveszter estéjén idén is lesz utcazene DJ-vel, éjfélkor pedig tűzijátékkal köszöntjük az újévet. A tűzijáték helyett fényshowban, lézershowban is gondolkodott a város, ezeknek a költsége azonban jelentősen meghaladná a 20 ezer lejbe kerülő tűzijátékét.

Csíkszereda Városháza ezért a kisállattartók megértését kéri, és a Szabadság térre hívja az ünnepelni vágyókat szilveszter estéjén, éjszakáján!

Korcsolyasajtaj Szereda 015dec23 Bf 3