chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

HÉTVÉGÉN HEGYIVERSENY (IS)!

Hhcc

Hétvégén szervezik a Harghita Hill Climb Challenge elnevezésű autós hegyibajnoki versenyt Csíkszeredában és Hargitafürdőn. A látványos versenyen nemzetközi meghívottak is részt vesznek, ugyanakkor négy Hargita megyei pilótának is szurkolhatunk. A verseny családbarát jellegét számos programmal, szolgáltatással erősítik idén is a szervezők, és a szurkolói buszt is a motorsportok szolgálatába állítják. A Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei utat lezárják az edzések és a futamok idejére.

 

Nemcsak a zene szórakoztatja hétvégén a csíkszeredaiakat: a NyárON Szereda fesztivál hangjai mellett a motorzúgás is részévé válik a következő napoknak. Az AT Motorsport SE főszervezésében, Csíkszereda Városháza partnerségében harmadik alkalommal szervezik meg a Harghita Hill Climb Challenge nevet viselő hegyiversenyt, amely a tavalyi kétnapost túlszárnyalva idén háromnapos versennyé nőtte ki magát. A viadal az idei román hegyibajnokság második versenye.

„A verseny útvonala szenzációs, a szervezők munkájáért pedig hálásak vagyunk. Azok a pilóták, akik belekóstoltak ebbe a versenybe, visszatérnek, és dicséretes a családbarát jelleg erősítése is: szurkolóknak és családi programot keresőknek egyaránt fergeteges lesz ez a hétvége” – fogalmazott a verseny tudnivalóit ismertető mai sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester.

A versenyhétvégét László Róbert szervezési igazgató mutatta be részletesen. Mint elmondta: pénteken reggeltől 18 óráig a város főterén megtekinthető az autók műszaki ellenőrzésének látványos folyamata, 19 órától pedig bemutatják a versenyzőket.

Szombaton 9.00 és 13.00, valamint 15.00 és 19.00, vasárnap pedig 9.00 és 11.30 óra között rendezik az edzéseket, valamint 13.30 és 17.30 között a futamokat. Ennek megfelelően a 138A jelzésű megyei utat lezárják szombaton 8.30–13.00 és 14.30–19.00 óra között, vasárnap pedig 8.30–11.30 és 13.00–17.30 között.

Helyi versenyzők közül Szabó Botondnak, Fazakas Erik Zsoltnak, Popovici Lorándnak és Jakab Attilának szurkolhatunk. A Fan Bus idén is a szurkolók rendelkezésére áll: a Hármaskereszt és Hargitafürdő között utazhatunk vele a szurkolói zónákba. A Hármaskereszt közelében, a verseny szervízparkjában amúgy gyermekek és felnőttek számára is különféle szórakozási lehetőségeket nyújtanak a profi versenyautó-szimulátortól kezdve a játékelemekig.

A díjkiosztó vasárnap 18.30 órakor kezdődik a város főterén. A leggyorsabb pilóta a King of the Hill címmel együtt 500 eurót nyer. A leggyorsabb ifjúsági sportoló elnyeri a Ritner Béla Junior Flat Out Trophyt, a veterán autóval legjobb eredményt elérő pilóta pedig újdonságként a Dietrich Árpád Fastest History díjban részesül. Különdíjat kap a legjobb női versenyző is.

A Szabadság téren és a Tolvajos-tetőn a hegyiverseny kabalafiguráját, Hill Billt, a hiúzt is megismerhetjük.

A részletes program a szurkolói busz menetrendjével és egyéb fontos tudnivalókkal megtalálható a https://harghitachallenge.com/ weboldalon.

Hhcc