chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

HATÉKONYABB KÖZVILÁGÍTÁS A KÖZBIZTONSÁGÉRT

1

Az elmúlt öt hónapban 46 új lámpaoszlopot és 50 új világítótestet helyeztünk ki Csíkszeredában. A beruházás elsődlegesen a közbiztonság növelése érdekében történt. A közel 470 ezer lej értékű hálózatbővítésnek köszönhetően ma már olyan városrészekben is égnek az utcai lámpák, ahol eddig nem volt közvilágítás.

Emellett a városi közvilágítás-karbantartás során a meglévő hálózat korszerűsítése is zajlott: a hiányos oszlopokon bővítettük a közvilágítást, felszabadult világítótesteket költöztettünk át.

A közvilágítás-fejlesztés eredményeit működés közben mutatta meg tegnap este Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester a sajtó jelen levő képviselőinek.

A körút során megtekintették a Pacsirta sétányi ANL-s tömbházak kivilágított övezetét, majd az FK stadion környékén a Tanorok utca közvilágítását, illetve a Nagyrét utcán két gyalogátjáró megvilágítását. Ezt követően a Szív és Nagyrét utca kereszteződésében telepített világítótesteket, a Kossuth Lajos utcai járdamegvilágításokat, illetve a Brassói úton végzett fejlesztéseket is bemutatták.

A jövőre vonatkozóan Korodi Attila polgármester elmondta: céljuk, hogy stratégiailag rendbe tegyék a város közvilágítását. Ennek érdekében 7,5 millió lej értékű, a közvilágítás korszerűsítését célzó pályázatot nyújtottak be a Környezetvédelmi Alaphoz, illetve már előkészületben van közbeszerzési eljárás a Hősök, a Malom, a Nyírfa, a Jókai Mór, a Somlyó és a Tanorok utcákat érintő beruházásra.

1