chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FŰTÉSSZEZONBAN SEM KORLÁTOZZUK A TANINTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSÉT!

Tanacsules3

Zavartalanul működhetnek tovább az oktatási intézmények – nyomatékosította ismételten a szülők megnyugtatása érdekében Korodi Attila polgármester a mai önkormányzati ülés legelején. A városvezetés nem tervezi az oktatási intézmények működésének korlátozását az elszabadult energiaárak miatt. Előrelépés történt ugyanakkor a Hargita utca felújításában és a városzászló elfogadtatásában is.

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata soros havi ülését tartotta ma délben. A napirendi pontok között szerepelt egyebek mellett a Hargita utcának a felüljárótól a Szent Kereszt-templomig tartó szakaszának a felújítása – a beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának frissítésével immár ez a projekt is közbeszereztethetővé vált –, valamint Csíkszereda városszászlajának véglegesítése. Utóbbinál pontosítást kért a közigazgatási minisztérium, és az újabb bukaresti előterjesztést megelőzően önkormányzati határozattal is megerősítették a pontosításokat.

Az ülés legfőbb üzenetei csak részben kapcsolódtak a napirendi ponthoz. A 2021–2022-es fűtésszezonban a városvezetés ígéretéhez híven nem emelkedett a távhő díja – tekintettel a koronavírusjárvány okozta munkavállalási nehézségekre –, mostanra azonban tarthatatlanná vált a szolgáltatási díj mértéke. A kényszerű növelés során 360 lejben állapították meg a gigakalória lakosság által fizetett egységárát, amely még így is az országos átlag alatti.

Örvendetes ugyanakkor, hogy a fűtésköltségek növekedése ellenére sem terveznek korlátozásokat az óvodák, iskolák működését illetően. „Csíkszeredában az iskolák működni fognak, a gyermekek normális körülmények között járhatnak iskolába. Fel sem merül, hogy az oktatási intézmények működését bármiféleképpen korlátoznánk” – jelentette be Korodi Attila polgármester.

Tanacsules3