chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FONTOS FEJLESZTÉSEKET ALAPOZTAK MEG

Vigado Uj

Megtörtént az első kiemelkedő lépés a Vigadó felújítása, a városi strand újjáépítése és a Piac utcai kazánház kortárs művészeti központtá alakításában: az önkormányzati testület a mai ülésén elfogadta a három beruházás megvalósíthatósági tanulmányát, ezzel utat nyitott a műszaki tervezés előtt. Jóváhagytak egy övezeti rendezési tervet is, amely lakóövezet létrehozását készíti elő a Barancs utcában.

 

Csíkszereda Önkormányzata a májusi soros ülésére gyűlt össze a hónap utolsó napján. Számos napirendi pont közül kiemelkedett három megvalósíthatósági tanulmány kérdése: egyik a Vigadót, a másik az egykori IPIC-strandot, a harmadik a Piac utcai kazánházat „hozza helyzetbe”.

A Petőfi Sándor utca impozáns, de mára megviselt állapotú műemléképületének átfogó felújítása a tanulmány szerint 25,81 millió lej értékű beruházás. Erre a célra az Európai Uniós Központi Régió Programból 22,35 millió lejes támogatásra pályázhatunk idén november 8-ig.

A Piac utcai kazánház átalakítására ugyancsak finanszírozást biztosít az említett uniós program: a 20,01 millió lejesre becsült projekt megvalósítására 17,47 millió lejre pályázunk.

Az egykori IPIC-strand, új nevén Csobbanó Strand megvalósíthatósági tanulmányát szintén elfogadták.

Az ülés keretében jóváhagytak egy vállalkozói kezdeményezésből indított övezeti rendezési tervet is (PUZ), amely a somlyói övezetben található Barancs utca 6500 négyzetméteres területét rendezi. Beltelkesítés után lakóházak, társasházak épülhetnek rajta.

Vigado Uj