chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FOLYTATÓDIK A KÜLTERÜLETEK INGYENES TELEKKÖNYVEZÉSE

Sector46

Nadrágszíjparcellákkal szabdalt, ezért nagyon időigényes mezőgazdasági övezet topográfiai felmérése zárult le. Ezzel elkezdődött a parcellázási javaslat véleményezése: a tulajdonosok július 13-ig kérhetnek javításokat.

 

Csíkszereda Városháza újabb közmeghallgatást indítványozott ingyenes telekkönyvek ügyében: következik a 46-os mezőgazdasági övezet, amely az Olt és a vasút között, a 13A jelzésű (Székelyudvarhely felé vezető) országúttól a csíkszentkirályi határig húzódik. 231 hektáron 850 parcella található, az aprólékos felmérést pedig Ferencz Zoltán földmérő végezte el, és a munka eredményeit május 15-én kifüggesztették a Városháza bejáratánál.

„Az átfogó, ingyenes telekkönyvezést illetően a korábbi két övezettel együtt most már meghaladjuk a 800 hektárt. A két említett szektorban 921 parcella volt, ez a mostani egyedül 850-et tartalmaz. Ez a szám is jelzi a feladat összetettségét, de bízunk a sikeres lezárásban, ami után elmondhatjuk, hogy mezőgazdasági külterületeink több mint 13 százaléka naprakész telekkönyvekkel fog rendelkezni” – fogalmazott Korodi Attila polgármester az újabb övezet rendezésének témájában.

A területek mérete nem változott, de esetenként kisebb topo-technikai javításokat el kellett végeznie a földmérőnek.

A topográfusi javaslat július 13-ig megtekinthető a városháza bejáratánál és a városháza honlapjának főoldalán (www.szereda.ro), az óvások, észrevételek pedig az iktatóban nyújthatók be – tette hozzá az elöljáró. Megjegyezte: amennyiben elhunyt személy nevén szerepel az adott földterület, az örökösöknek érdemes elindítaniuk a hagyatékolási ügyintézést, hogy a közeljövőben teljesen naprakész telekkönyvi kivonatot vehessenek át.

Sector46