chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FOGADJUK BIZALOMMAL A SZÁMLÁLÓBIZTOST!

Nepszamotthon Hu

A népszámlálás önkitöltéses szakaszának lezárását követően elkezdődött a személyes lekérdezés szakasza. A csíkszeredaiak 66 százaléka töltötte ki érvényesen az online kérdőívet, a lakosság fennmaradó 34 százalékát otthonukban keresik fel a számlálóbiztosok.

Június 10-től Csíkszeredában 42 számlálóbiztos kezdte el azoknak a személyeknek a felkeresését, akik az előző szakaszban nem szolgáltattak magukról adatokat vagy nem töltötték ki helyesen és hiánytalanul a népszámlálási kérdőíveket. „Arra biztatjuk a városlakókat, hogy bizalommal fogadják otthonaikban a számlálóbiztosokat és válaszoljanak a kérdőívre” – fogalmazott Wohlfart Rudolf, Csíkszereda főjegyzője. Hozzátette, ha valamilyen okból kifolyólag nem felel meg a számlálóbiztos által javasolt első időpont, új időpontot kell egyeztetni, amikor biztosan otthon tartózkodunk. A főjegyző arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztosok mindegyike a népszámlálás központi bizottsága által kiállított azonosító kártyával rendelkezik, ezek alapján azonosíthatók be. Az adatgyűjtés személyes interjúkkal, kizárólag táblagépek segítségével történik munkanapokon délután, illetve hétvégén. Egy gyakorlott számlálóbiztos körülbelül negyedóra alatt lekérdezi a háztartásfőre és a lakásra vonatkozó kérdéseket.

Az első, teljes egészében digitális formában szervezett romániai népszámlálás lekérdezéses szakasza július 17-ig tart. A népszámláláson való részvétel állampolgári kötelesség. 

Nepszamotthon Hu