chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FELEJTHETETLEN KALANDDAL INDÍTJUK IDÉN IS A NYARAT

Img 9716 3000px

Új élmények mellett új helyszínekkel nyitja meg kapuit június közepén a NyárON Szereda! Csíkszereda Városháza nyárindító magyar zenei fesztiválja június 15–18. között szabadtéri és beltéri helyszíneken várja a különböző korosztályok képviselőit olyan neves fellépőkkel, mint az Edda, a Csík zenekar vagy ByeAlex és a Slepp.

„Míg a tavaly a fesztivált költöztettük be a városba, most a várost költöztetjük be a fesztivál helyszínére és beizzítjuk a nyarat Erdélyben! – fogalmazott Korodi Attila polgármester a NyárON Szereda első hivatalos sajtóeseményén. Mint mondta, az idei második fesztivál is újabb kísérlettel jelentkezik. Míg tavaly először kapcsolódott be a rendezvényhelyszínek sorába a Mikó-vár hátsó udvara, most a gyorskorcsolyapálya adottságait használjuk ki. Itt épül majd fel a NyárON City, azaz a „nyáronváros”, ahol a látogatók változatos programokon, tevékenységeken vehetnek részt, koncerteket is hallgathatnak egész nap, és vásárlásra is lesz lehetőségük.

Újdonság ugyanakkor az is, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti területen kempingezési lehetőséget is biztosítunk a NyárON Camping-ben.

A NyárON City és a tavaly bejáratott Várkert együtt alkotja majd azt a kompakt fesztiválterületet, ahol kicsik és nagyok, idősek és örök fiatalok is jól érzik magukat. A nagy koncertek helyszíne idén is a Várkert lesz. Itt köszönthetjük többek között az Eddát, a Csík zenekart, valamint ByeAlexet és a Sleppet – jelentette be Sógor Enikő alpolgármester. Rámutatott, a fesztivál célja teret adni a Kárpát-medencei magyar zenészeknek, zenekaroknak. Így a fellépők között lesz magyarországi, vajdasági és erdélyi zenekar is. Ilyenek például: Deva, Lóci játszik vagy a Palma Hills és A Csajod zenekar. A további fellépő zenekarokról pedig folyamatosan szolgálnak majd információkkal a szervezők a fesztivál web- és Facebook oldalain.

A gyakorlati tudnivalókról szólva az alpolgármester elmondta, április 30-ig elérhetőek az earlybird jegyek 125 lejért a Bilete.ro, a nyaron.ro és a Facebook eseményben található linkeken. Elővételben vásárolva közel 40%-ot spórolhatnak a fesztiválozók, mint ha mind a négy napra megvásárolnák az 49,90 lejes napi jegyet. A kemping-belépő 45 lejbe kerül. A fesztiválbelépők vásárlásánál használható lesz a nagycsaládos kártya is.

Első alkalommal 25 ezer látogatót vonzott a NyárON Szereda fesztivál, idén pedig az a cél, hogy 30 ezer látogató szívébe lopják be ily módon a nyarat.

Img 9716 3000px