chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CSÜTÖRTÖKÖN KEZDŐDIK AZ ÁLTALÁNOS TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

Tavaszi Nagytakaritas 2023 03 21 5

Az általános tavaszi nagytakarítás módosított programja (pótlásokkal)

Az általános tavaszi nagytakarítás programja


A városközpontban kezdődik idén március 23-án az általános tavaszi nagytakarítás. Csíkszereda Városháza és az Eco-Csík Kft. közös városszépítő akciója a zöldségpiac környékéről indulva halad  a városszélek fele. A három hétre tervezett takarítás Csíkszereda minden közterületét, utcáját, járdáját érinti.

 

Idén egy új utcahálózat-takarító járművel bővült az Eco-Csík Kft. gépparkja, így már öt gép (két porszívó és három mechanikus seprű) kezdheti el 22 ember nélkülözhetetlen kézi munkája mellett az általános tavaszi nagytakarítást. A hulladékgazdálkodási vállalat telephelyén tartott sajtótájékoztató keretében bemutatták az új porszívógépet és ismertették az akcióval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

„ A tavaszi nagytakarítás sikere és hatékonysága érdekében óriási nagy partnerségre van szükség a városlakók részéről! – hangsúlyozta Bors Béla alpolgármester. Elsősorban arra kérte a városlakókat, hogy az előrejelzett takarítási napon járműveikkel ne parkoljanak a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszon, ugyanis az ott hagyott autók nagymértékben hátráltatják és lassítják a munkálatokat. Egy autó elmozdítása, elszállítása egy órát is igénybe vehet – mutatott rá az elöljáró. Ha valaki nem találja a szokott helyén az autóját, a 0744 923 031-es telefonszámon érdeklődhet.

Az alpolgármester ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a városszépítő akció nagyon jó alkalom a lakószövetségeknek, lakóközösségeknek is, hogy ebben az időszakban végezzék el tömbházaik környékének tavaszi rendbetételét. Az ebből származó zöld hulladékot pedig aprítva, kupacba rendezve a hulladéktárólók mellé helyezzék el. A magánházak lakói az ingatlan előtti sáncok rendbetételével járhulhatnak hozzá a rendezett városképhez.

Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója a takarítás folyamatát ismertette, majd kiemelte: az általános tavaszi nagytakarítást a város minden utcájában elvégzik, nem csak ott, ahol forgalomkorlátozás lesz.

A pontos ütemterv minden lépcsőház bejáratánál ki lesz függesztve, kiemelve rajta az adott címre vonatkozó dátumot. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé egy adott utca, lakónegyed takarítását a betervezett napon, a pótlására április 14-e után kerül sor az eredeti ütemezés sorrendjében.

A nagytakarítás menetére vonatkozó naprakész információkért kövessék a városháza és a városvezetők Facebook-oldalait!

 


Tavaszi Nagytakaritas 2023 03 21 5