chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CLOUD: A FIATALOKNAK SZENTELT TÉR ÉS IDŐ

Cloud 3

Új helyszínen, változatos zenei kínálattal, neves előadókkal és aktuális témákkal várja a Z generáció tagjait május első hétvégéjén a Cloud. Az elmúlt évben életre hívott rendezvény – hiánypótló volta miatt – termékeny talajra talált, így nem is volt kérdés, hogy Csíkszereda Városháza lelkes szervezőcsapata idén is megcélozza a fellegeket!

 

Exkluzívabb és intimebb teret jelöltek ki idén az esemény helyszíneként: a központi park helyett a Petőfi utca belső udvaraira esett a választás. A Zengő Tér, az Atrium és a Waldorf iskolának helyet adó épület udvarai összekapcsolásával teremtjük meg azt a természetközeli teret, amely könnyen hozzáférhető, ugyanakkor illeszkedik a Petőfi utcai Hackathon által elindított folyamatba, és igyekszik életet lehelni, új dimenziókat megnyitani az utca életében – mutatott rá Sógor Enikő alpolgármester a Zengő Térben tartott mai sajtótájékozatón. Felelevenítve a rendezvény ötletének hátterét, az alpolgármester elmondta: a mandátumuk kezdete óta fontosnak tartják, hogy folyamatosan kapcsolódási pontokat keressenek és találjanak a város 13–26 év közötti fiataljaival. Konzultációt indítottak a város ifjúsági szervezeteivel, létrehozták a Városháza Instagram és TikTok oldalát, valamint az Ifjúsági Egyeztető Tanácsot. De mind közül a legfontosabb kapocs a fiatalokkal a háromnapos Cloud, illetve a ClouDay-ek, hiszen így folyamatosan kapcsolatban tudnak maradni a célcsoporttal és követni tudják az igényeket.  Így szinte egész évben szervezett keretek között biztosítható a szórakoztatás és alternatív oktatás.

A város jövőképét ugyanis csak testileg és lelkileg egészséges fiatalokra lehet építeni. A Cloud mindkét területet lefedi, és ezáltal válik igazán egyedivé – hangsúlyozta Trandafir-Orbán Tímea önkormányzati képviselő.

A zenei lineup-ot (felállást), a panelek tematikáját és kapcsolódó előadókat Barabás Cs. István, a városháza munkatársa ismertette. Fellép a Cloud-on az erdélyi származású Beton Hofi (Schwarz Ádám), aki Fonogram-díjas rap és hiphop kategóriában, de még az MTV Music Awardon is jelölték a legjobb magyar előadónak. Itt lesz az a magyar világzenei együttes, amelynek dalaiban jelentős szerepet játszanak a magyar, balkáni és cigány dallamok ska, punk, és pszichedelikus témákkal keveredve: ők a Bohémian Betyárs, akik minden koncertjükön energikus és egyedülálló színpadi jelenlétet hoznak. A Cloud vendége lesz Románia egyik legsokoldalúbb DJ-je, az Untold és más nagy fesztiválok állandó meghívottja, DJ Shiver, valamint itt debütál a Rádió1 legpörgősebb dj-je, DJ Ajkay Ádám is. További fellépők: Mano and Gregor, Ugly Astronaut, Annemtrió, ErdélyiRap Session, DJ Brny, DJ Czika, Bonzon, Dreamflow zenekar, Lunda zenekar, DJ Ray M, Szakács Erika, Cosmic and Stubbs, DJ Drunk. Itt lesznek az OutRun-os lemezlovasok is, akik mind-mind feltörekvő fiatalok: Vlnt’o, Barni, Jammy, Iacob, Doro, Mebi.

A Petőfi utca 35–39. szám alatti ingatlanok hátsó udvarában felállított nagyszínpadon a koncertek éjfélig tartanak majd, az afterbuliknak pedig a Zengő Tér és az MCC (Mathias Corvinus Collegium) ad otthont.

A Cloud keretében hét panelben zajlanak majd előadások és beszélgetések. Az Inspiráció panelben nehéz sorsok, betegségek, kisebbségi létből indulás kapcsán hangzanak el élettörténetek Mazzag Izabella borderline-os fiatal rendező, Madaras Andrea Chron-beteg oktató manikűrös és Farkas Franciska, roma származású színésznő jóvoltából. A Közösségi média panelben trendekről, Z generációs jellemvonásokról, a közösségi média megfelelő használatáról lesz szó Benedek István, kommunikációs szakember, illetve Tóth Máté, Tibi atya alapítója előadásai által. A Szakma panelben kontrasztos szakmák kiemelkedő személyiségeit, azaz Orbán Levente színészt, dr. Szikszai Péter állatorvost, Lerch Péter rendezőt, Bálint Eszter vállalkozót és Salamon Eszter személyi edzőt ültetjük egy asztalhoz.   Minden eseményünk legfontosabb pontja, önismeret, stílus és divat, mint önkifejezési mód, gyakorlati tudnivalók az önismerethez hétköznapokban. Ezeket a témákat érinti Tóth Máté, a Tibi atya alapítója, Hajnal Zsuzsa stílustanácsadó és Szalay Zsuzsa pszichológus az Önismeret panelben. A Tudatos életmód panelben a környezetvédelmet érintjük, az idő és a pénzügyek megfelelő kezelésével foglalkozunk Molnár Ildikó, a Doboz csomagolásmentes bolt tulajdonosa, Ficz Antal tréner és Szakács P. István, a Harghita Business Center igazgatója segítségével. A párkapcsolatokban ismétlődő mintákról, a görgetés korszakának párkeresési jellemzőiről beszél Miklós Csongor pszichológus és Gergely Orsolya szociólogus a Párkapcsolat panelben, majd az előadók Mészáros Andrea szexuálpszichológussal egy tabumentes kerekasztalbeszélgetésre várják az érdeklődőket. A Tech panelben olyan érdekes témákat járnak körül az előadók (Szilágyi Levente CamelCoding ügyvezető, Szenkovits Annamária mesterséges inteligencia kutató), mint a bigdata vagy a mesterséges intelligencia.

Mindemellett számos kísérőprogram is várja a fiatalokat május 5–7. között, mint például drámapedagógia workshop, divatsarok és stílustanácsadás workshop Korpos Evelinnel, beerpong, ColoRun közösségi futás, e-sport sarok, designer vásár és kiállítás.

A programokra a napi jegyek 21 óráig 20, míg 21 óra után 30 lejbe kerülnek. Háromnapos bérletet 50 lejért lehet vásárolni.  Minden fontos tudnivalóért érdemes követni a CLOUD Youth Festival Facebook- és Instagram-oldalát.

Cloud 3