chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CIVILIZÁLT ARCOT ÖLT A HŐSÖK UTCA

Hosok1

Hosszú évek óta fennálló probléma szűnik meg a Hősök utca jégpályához közeli szakaszán jelenleg már zajló munkálatok eredményeként. Csapadékos időben az ott lakók, illetve a jégpályára érkezők számára is nehézséget jelentett a közlekedés a rendszeresen felgyűlő esővíz miatt. Az esővíz-elvezető rendszer rendbetételével, az útszakasz újraaszfaltozásával, parkolók kijelölésével, majd a közvilágítás bővítésével barátságossá és biztonságossá válik ez a városrész is.

„Fontosnak tartottuk ebben az évben, hogy a Brassói úttal kapcsolatban levő bekötőutakat rendbe tegyük. A Jégpálya utca és a Kossuth Lajos utca állomásig terjedő szakasza elkészült. A Hősök utca felújításával pedig elérjük azt, hogy sokkal könnyebben elhagyható lesz a városközpont, illetve ez a kis lakónegyed is megérdemelt egy civilizáltabb infrastuktúrát – mutatott rá Korodi Attila polgármester a ma délben tartott helyszíni sajtótájékoztatón a munkálatok indokoltságára.

Bors Béla alpolgármester elmondta, szeptember végén fogott neki a kivitelező közel 70 méteres szakaszon az esővízelvezető rendszert rendbetételének. A föld alatti munkálatokat követően az útszakasz alapozásával, végül pedig annak aszfaltozásával zárul a folyamat. A Hősök utca új burkolatot kap a Nicolae Bălcescu utca kereszteződésétől a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság székhelyéig, emellett korszerűsítik a parkolóhelyeket és a hulladékgyűjtő szigetet is.  Mint az alpolgármester mondta, a jövő évre tervezett közvilágítási hálózatfejlesztés a szóban forgó utcát is érinti: a jégpálya előtt 15, az utca hátsó (kicsi erdő alatti) szakaszán pedig további 6 új oszlopot állítanak.

A nyári útkarbantartási munkálatok sorába belefoglalt beavatkozást – ha az időjárás is engedi – október végére fejezi be a kivitelező. „A következő két-három hétben arra kérjük a mérkőzésekre érkező jégkorongkedvelőket, használják a Szabadság tér és a Vár tér közötti szakaszon levő, illetve a színház vagy a múzeum melletti parkolóhelyeket” – hívta fel a figyelmet Korodi Attila polgármester.

Hosok1