chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

BEMUTATTÁK A VÁROSHÁZA ÚJ HONLAPJÁT

Uj Honlap

Eljött az idő: bemutatták Csíkszereda Városháza megújult honlapját. Az intézmény új arculatára alapuló, széleskörű tájékoztatást nyújtó weboldallal a Városháza fontos lépést tett a digitalizált ügyintézés irányába: a következő egy-két évben továbbfejlesztik a most bemutatott honlapot. A tartalomfeltöltés még folyamatban van, a www.szereda.ro azonban már a mostani állapotában is felhasználóbarát, ügyfélközpontú és átlátható.

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának előző honlapját 2012-ben indították, és bár abban az időben korszerű weboldalnak minősült, mostanra elavult. Az új holnap fejlesztését hosszas egyeztetés előzte meg a városházi szakosztályokkal, és a munka a megújult városházi arculat tavaly decemberi bemutatását követően váltott nagyobb sebességbe. A közbeszerzési eljárást a helyi (csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi érdekeltségű) Magic Solutions Kft. nyerte el.

„Városvezetői munkánknak már legelején célkitűzésünk, vállalásunk volt a város lakosságát hatékonyabban kiszolgáló új honlap létrehozása, amely egyben a Csíkszereda iránt érdeklődő vállalkozások, turisták számára is virtuális kapuként szolgál. Fontos lépéshez érkeztünk ma, céljaink elérésében most már mondhatni, félúton járunk. Ez a honlap ugyanis jóval túlmutat a korábbin, de még nem az, amelyet elképzeltünk: a következő időszakban megvalósul a honlap továbbfejlesztése okos megoldások integrálásával annak érdekében, hogy digitalizáltan, átláthatóan, a jelen és a következő évek elvárásainak megfelelően működhessen” – fogalmazott a Városháza ügyfélközpontjában tartott mai sajtótájékoztatóján Korodi Attila polgármester.

A kivitelező céget képviselő Csatlós Sándor társtulajdonos, vezető fejlesztő és Balázs Előd projektmenedzser kifejtette: számukra is kihívásokkal és tanulságokkal teli folyamat volt a honlap létrehozása, és a későbbi fejlesztéseket illetően is örömmel néznek elébe a közös feladatoknak.

A www.szereda.ro honlap továbbra is szól az ügyet intéző városlakókhoz és útba igazítja a városba látogató turistákat, újdonságként azonban szembetűnően foglalkozik a gazdaságfejlesztéssel, és alkalmazkodik a gyengénlátók elvárásaihoz is: a hozzáférhetőségi elemek beépítésével egyebek mellett növelhető a betűméret, átállítható a háttérszín.

Az új honlapon az ügyintézés került előtérbe: a honlapszerkezet felépítésekor elsősorban azok a szempontok érvényesültek, amelyek a felhasználók részéről elvárásként megfogalmazódhatnak.

A weboldalt szerdán élesítették, és még elő-előbukkannak hiányosságai, amelyekért Csíkszereda Városháza a felhasználók türelmét, megértését kéri, továbbá örömmel fogadja az építő jellegű észrevételeket is. Az elsődleges fontosságú tartalmak már elérhetők, a tartalomfeltöltés pedig folytatódik. A következő újdonságra néhány héten belül számíthatunk: nemsokára indul a gyakran ismétlődő kérdésekre válaszoló városházi chatbot is, amelynek fejlesztése még folyamatban van.

Uj Honlap