chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A SZAKOKTATÁS FORRADALMI MEGÚJÍTÁSÁRA PÁLYÁZIK CSÍKSZEREDA

Szakoktatas

Csíkszereda Önkormányzata 96,82 millió lejre nyújt be pályázatot a taplocai szakiskolai kampusz többrétű fejlesztésére. Az összesen 121 millió lejt meghaladó beruházás tanműhelyek, konferenciaközpont, tornaterem és bentlakás építését is magában foglalja. A szakoktatás fejlesztése érdekében létrejött 21 tagú konzorcium vezetőjeként Csíkszereda Önkormányzata pályázik az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) alapjaiból.

 

A városvezető testület múlt heti határozata értelmében létrejött az önkormányzati struktúrákból, oktatási intézményekből, cégekből és vállalkozói szervezetekből álló 21 tagú konzorcium, amely a szakoktatás megerősítésével együtt a duális képzés fejlesztését is szolgálja. A konzorcium vezetőjeként Csíkszereda Önkormányzata ma azonnali önkormányzati ülésen határozott a finanszírozási pályázat benyújtásáról a PNRR-hez.

„Csíkszereda 3 millió euróval, a megyei tanács pedig 1 millió euróval járul hozzá az önrészhez. Köszönjük nekik is ezt az áldozatot! A szakiskolákkal való egyeztetések nyomán körvonalazódtak az igények, amelyeknek többsége zöldmezős beruházást feltételez, és pozitív elbírálás esetén 2026-ig kell befejeződnie a kivitelezésnek. Bízunk benne, hogy a nagy konkurencia ellenére finanszírozást nyerünk a projektre” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A beruházás részeként – kedvező pályázati elbírálás esetén – ötféle képzést kiszolgáló tanműhely épül laboratóriumokkal, tantermekkel, mosdókkal, iskolaorvosi és -fogorvosi rendelővel, épül továbbá egy felszerelt tornaterem, egy 240 férőhelyes, négyemeletes bentlakás és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem.

A finanszírozási kérelem 96,82 millió lejt vonzana Csíkszeredába, ez kiegészül a város önkormányzatának 18,98 millió lejes hozzájárulásával, illetve Hargita Megye Tanácsának 5,86 millió lejes finanszírozásával.

Szakoktatas