chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A LEGJOBB SPORTTELJESÍTMÉNYEK ELISMERÉSE

Sportgala Sajtaj 2022 11 28 2

Második alkalommal szervezi meg Csíkszereda Városháza Az év sportolója gálát, amelynek keretében elismerésünket fejezzük ki a 2022. január 1.–december 1. közötti időszakban a legjobb teljesítményt nyújtó csíkszeredai sportolóknak. Míg első alkalommal ajándékcsomagokat és emlékplaketteket vehettek át a díjazottak, idén pénzdíj is jár.

 

„A városvezetés fontosnak tartja, hogy Csíkszereda sportolói, csapatai és edzői érezzék, a város látja őket, megbecsüli áldozatos munkájukat és elismeréssel adózik a nem mindennapi teljesítményük előtt. Az ennek keretet adó gála kiváló alkalom arra is, hogy megmutassuk, milyen színes sportélet zajlik városunkban” – fogalmazott Sógor Enikő alpolgármester az eseményt felvezető mai sajtótájékoztatón.

A díjazás hátterét ismertetve az alpolgármester rámutatott: két típusú díjat adnak át a december 29-i gálán. A szakmai díjakat tizennégy különböző kategóriában adják majd át a 2022-es év legjobb sportolóinak, csapatainak, edzőinek. A városháza a héten felhívást tesz közzé a csíkszeredai edzők irányába, ők december 12-ig tölthetik fel a sportolók és a csapatok legjobb 2022-es eredményeit. Az edzők által feltöltött eredmények alapján a 14 kategória legjobbjairól a sportkuratórium dönt, amelynek sportolók, edzők, sportújságírók, sporttal foglalkozó önkormányzati képviselők a tagjai: Tófalvi Éva, Roseti Karikás Emőke, Bachner István, Márton Simon, Dobos László, Kopacz Gyula, Ábrahám Előd, Trandafir Norbert, Darvas Attila, Szép Zoltán, Pál-Pál Előd, Szikszai Tamás, Sógor Enikő és Miklós Edit.

A közönségdíjért a sportkuratórium által kiválasztott három egyéni sportoló (András Vivien – biatlon, Szőcs Elemér – cselgáncs, Tămîrjan Róbert – para duatlon-triatlon) és három csapat száll versenybe (Csíkszeredai Sportklub – jégkorong, FK Csíkszereda U19 – labdarúgás, ISK Csíkszereda U16 – jégkorong). A közönségszavazatot ma, a sajtótájékoztatót követően élesítettük a Csíkszereda Városháza és a Primăria Miercurea-Ciuc nevű Facebook-oldalakon. Az említettek közül szavazhatnak arra, akit közönségdíjjal jutalmaznának. Minden lájk egy-egy szavazatnak felel meg, és csakis a két megnevezett oldalon leadott lájkok érvényesek. A december 16-án 12.00 óráig beérkezett lájkokat vesszük figyelembe. A közönségdíj célja a sport, a versenyszerű sportolás népszerűsítése és a közönség mozgosítása – mutatott rá Sógor Enikő.

Az idei gálának a Csíki Mozi ad otthont december 29-én, csütörtökön 18 órától. Az esemény nyitott a nagyközönség számára is. A díjazott sportolók, edzők ajándékcsomagot, emlékplakettet és pénzdíjat vehetnek át, ez utóbbit a Nest bevásárlóközpont és a Harplast jóvoltából.

Sportgala Sajtaj 2022 11 28 2