chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A CSIBAI SZENNYVÍZHÁLÓZAT ÉPÍTÉSÉRE PÁLYÁZIK A VÁROSHÁZA

Csiba Szennyviz

Csíkszereda önkormányzata az Országos Helyreállítási Tervből pályázik annak érdekében, hogy Csibában az ivóvízhálózathoz hasonlóan – és azzal egyidőben – a csatornahálózat is külső forrásból épüljön meg. A beruházás értéke közel 20 millió lej, amelyből szűk 900 ezer lej képezi a város önrészét.

 

Csibában a Nagy Infrastruktúrák Operatív Program (POIM) finanszírozásából valósul meg az ivóvízhálózat építése. A bukaresti szakemberek már három éve jelezték, hogy a lakosságszám és a várostól való távolság miatt a csatornaépítést nem támogathatja az Európai Unió – emlékeztetett Korodi Attila polgármester a ma reggeli azonnali ülés felvezetőjében. Az új helyzethez való alkalmazkodás egyik utolsó lépéséhez érkezve a város úgy határozott, hogy az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) pályázik, a pályázással és a lebonyolítással pedig a Harvíz Rt.-t bízza. Így az ivóvízhálózathoz hasonlóan a szennyvízhálózat-építés menedzsmentje is a szolgáltató kezében összpontosulhat.

A projekt becsült összértéke 19,84 millió lej, és a PNRR legfeljebb 18,96 millió lejjel támogat, a különbözetet pedig a város önrészként fedezi.

A csibai szennyvízhálózat egyebek mellett 14,2 km hosszúságú vezetékrendszert és hat szivattyúállomást feltételez, és összesen 750 személyt szolgál ki.

Csiba Szennyviz