chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

10 ÉVES A CSÍKI CSOBBANÓ!

Csobb3

Eltelt már tíz év azóta, hogy felavatták Csíkszereda uszodáját, a Csíki Csobbanót. Az egyre rangosabb versenyeknek helyet adó sportlétesítmény nyílt nappal ünnepli a kerek évfordulót, és a születésnapi rendezvény bejelentésével együtt a működtetők beszámoltak a jövőbeni tervekről is.

 

A Csíki Csobbanót 2013. május 1-jén avatták fel. A fő beruházó az Országos Beruházási Társaság (CNI) volt, Csíkszereda Önkormányzata a költségek egyharmadát biztosította. Így épült meg a kolozsvári ACI Cluj kivitelezésében a két medencét és két szaunát (finn és infraszauna) magában foglaló létesítmény, amely az úszni szerető lakosság mellett profi sportolóknak is edzéslehetőséget kínál, ugyanakkor a kisiskolásokat célzó Kori&úszás program úszásoktatásának helyszíne.

A kerek évforduló alkalmával az uszodát működtető Csíki Sport és Rekreatív Kft. sajtóeseményen ismertette ma az uszoda történetét és a közeljövő célkitűzéseit, beszámolva a május 1-jei nyílt napról is.

„Minden nyáron elvégezzük a szükséges karbantartásokat, idén azonban, tíz év után a szokásosnál nagyobb léptékű beavatkozásokat tervezünk: újrameszeljük a teljes uszodát, kicseréljük a szűrőket, felújítjuk a szaunákat és korszerűsítjük a beléptetőrendszert is. Jövőre pedig bővíteni szeretnénk a kínálatunkat gőzszauna és sószoba létrehozásával” – fogalmazott Páll Andrea, az önkormányzati cég igazgatója.

„A látogatók száma az első évek után némileg csökkent, de mára kialakult egy rendszeresen visszatérő réteg, továbbá hetente mintegy ezer gyermek vesz részt úszásoktatáson, és mellettük öt klub további háromszáz gyermeket edz a medencéinkben. Szerveztünk már hat országos bajnokságot – köztük a tavalyi országos kadétbajnokságot, amely minden idők legnépesebb romániai úszótornája volt” – mondta el Trandafir Norbert uszodafelelős. Megjegyezte: a Nemzetközi Úszószövetség részéről folyamatban van az uszoda akkreditálása, amely további rangos versenyek szervezésének a jogát biztosíthatja a Csíki Csobbanónak.

A létesítmény nyílt nappal ünnepli a tízéves „születésnapját”: május 1-jén az előzetesen regisztrált személyek 9 és 21 óra között ingyen használhatják az uszoda két medencéjét és szaunáit, a szabályzatban előírt feltételek betartásával (tudnak úszni és megfelelő felszereléssel rendelkeznek). Az érdeklődők a Csíki Csobbanó Facebook-oldalon regisztrálhatnak.

Csobb3